Bel: 088 188 4400 (keuzeoptie 1) | Email: info@serviceatschool.nl 

Openingstijden

We zijn momenteel gesloten.

Informatie en handleidingen

  • Onze diensten
  • Dell beamer
  • Konica printer
  • Printcode en betaling
  • Office 365
  • Eduroam

Hieronder een overzicht van onze diensten:

   
Ophalen (oud) IT apparatuur0,00
Drenthe College wachtwoord resetten of wijzigen0,00
Onderzoekskosten5,00

Back-Up maken* of terugzetten

5,00
PC startklaar maken5,00
Laptop scherm vervangen5,00
APK voor PC of Laptop 7,50
(Her)Installatie Windows met Office en virusscanner10,00

* Inclusief 2 DVD's, daarna € 0,50 per DVD of extern harde schijf in overleg.

De prijzen zijn exclusief aanschaf eventuele extra hardware of software.

 

  
Staat jouw probleem er niet bij? Geen nood! Hoogst waarschijnlijk kunnen wij je toch helpen.  

 

De software die nodig is om draadloos gebruik te kunnen maken van de Dell beamer, is hier te downloaden:

Windows
  

Mocht dit niet lukken neem dan contact met ons op.

Het gebruik van de beamer gaat als volgt:

Zet de Dell beamer aanGebruik hiervoor de afstandsbediening of druk op de powerknop.
Start het programma Dell 4220 (na de installatie staat deze op je desktop)
  
Selecteer Ja in het scherm dat nu verschijnt
  
Selecteer geen netwerk.
Kies daarna “Verbinden”.
  

Type in het volgende scherm het IP -Addresss en de Code. Beide worden getoond door de beamer op de wand.

Let op: IP-adress en code staan links onderin het geprojecteerde beeld.
In ons voorbeeld;
- IP-Adress: 10.25.3.254
- Login Code: 9902
Klik daarna op “Ok”

  
Er kan nog een extra vraag komen, zie scherm. Dit komt alleen voor wanneer de schermgrootte aangepast moet worden.
Klik op “Ok”
 Je kunt nu draadloos gebruik maken van de Dell beamer.
  
Gebruik van het bedieningspaneel
Op de laptop komt het bedieningspaneel van de beamer te staan, nadat deze verbonden is.
Het bedieningspaneel biedt de volgende mogelijkheden:
- Meerdere schermen tegelijkertijd van verschillende laptops presenteren (1-4).
- Presentatie stoppen.
- Presentatie pauzeren.
- Geluid aan/uitzetten op de beamer.
- Afsluiten van het programma (kruisje rechts bovenin) zorgt ervoor dat de verbinding verbroken wordt. Let op: Bij Windows 10 moet je de beeldscherm instellingen weer terug zetten naar default. 

Binnen het Drenthe College maken we gebruik van de multifunctionals van het merk Konica Minolta. Om deze printer te gebruiken kun je je bestanden sturen via print.drenthecollege.nl én je kunt de printer ook op je systeem installeren. Het laatste gaan we laten zien hoe dat moet:

Als eerste moeten we de driver downloaden. Hiervoor hebben wij 2 bestanden op onze site staan. De x32 bit (x86) versie en de x64 bit versie. Kies de juiste versie en download deze, weet je niet zeker welke versie je moet hebben? klik dan hier om dat uit te zoeken. 

32-bit (x86) versie

64-bit versie

Zodra het bestand gedownload is, moet je deze uitpakken. Heb je geen software geïnstalleerd die dit kan? dan kan je dit hier downloaden.

Wanneer je het bestand uit hebt gepakt kunnen we het bestand installeren. Dit doe je door naar je configuratiescherm te gaan en hierin klik je op Apparaten en printers weergeven

Hier aangekomen klik je op; Een printer toevoegen.

Er verschijnt nu een ander venster. Hierbinnen klik je op; De printer die ik wil staat niet in de lijst. In de volgende optie lijst kies je voor: Een gedeelde printer op naam selecteren.

Voor de link wat u in het lege vak moet vullen zoek je op in: printer.drenthecollege.nl. Hier log je in met de personeelsnummer of leerling nummer en je Drenthe College wachtwoord. Na het inloggen krijg je een aantal tabbladen te zien. Klik hierop Driver Print.

Zodra je hier bent krijg je 3 opties, Windows, Linux en Mac. Klik hier op de knop Windows.

In de volgende pagina zorg je ervoor dat het rondje bij Geavanceerd (3) zwart gekleurd is. Daarna klik je op Doorgaan. Daarna krijg je nog een keuzeoptie en zorg je ervoor dat het rondje voor Konica printer zwart gekleurd is. Er wordt nu automatisch meer stappen geladen. Wij hebben alleen de link nodig van Stap 4, scroll hierheen. Hier zie je een https://printer.drenthecollege.nl/ link staan. Selecteer de volledige link en kopieer deze. 

Nu gaan we terug naar het venster Een Printer toevoegen scherm en plak de link in het vakje achter: Een gedeelde printer op naam selecteren. Klik vervolgens op Volgende. 

Er verschijnt nu een pop-up, hierin staat dat hij verbinding probeert te maken de opgegeven link. Dit kan enkele minuten duren.

Wanneer hij verbinding heeft gemaakt, klik je in het volgende venster op Bladeren…

Daarna verschijnt een nieuw venster en hier klik je weer op Bladeren…

In het bladervenster navigeer je naar je de door jouw zojuist uitgepakte bestand. Zoek binnen deze map naar het bestand KOAYTJ_INF. Selecteer het bestand en klik op openen en daarna op OK. Hier verschijnt er een nieuw venster waar je de Konica MINOLTA C554SerriesPCL selecteert en bevestigd met OK.

Hierna kan eventueel nog een andere melding in beeld komen over het bevestigen van de installatie. Bevestig deze met Ja. De installatie is begonnen en wanneer deze afgerond is kan je een testafdruk naar de Konica sturen. Gefeliciteerd, je hebt de Konica succesvol geïnstalleerd. 

Alleen moeten we de printer nog wel configureren. Dit doen we als volgt:

Ga terug naar Printers en klik met rechtermuisknop op de Konica Printer en selecteer Eigenschappen van printer uit het snelmenu. De eigenschappen van de printer worden nu geladen, klik op de tabblad Configureren. Wanneer deze geladen is klik je op Instellingen ophalen.

In het venster wat je nu ziet, zorg je ervoor dat het vinkje voor Auto weg is. Klik vervolgens op Ok.

Ga vervolgens naar Apparaat opties, configureer de printer als volgt:

Selecteer papierbron en selecteer daaronder via het dropdown menu PC-210.

Klik nu Papierbroneenheid(LCT) en selecteer in het dropdown menu LU-204.

Als laatste klik je op Afwerk.eenh. en selecteer je in het dropdown menu FS-534.

De Konica is nu helemaal gereed voor gebruik. Eventueel kun je onder het tab Algemeen de printer nog helemaal naar wens instellen zoals: dubbelzijdig printen, in kleur of zwart/wit, nieten en nog meer keuzes...

Het Drenthe College heeft voor elke student en medewerker een Office 365 licentie. Hierdoor willen we de student hun opleiding aanmoedigen! Maar hoe installeer je nu Office 365 en hoe activeer je deze?

Eerst moeten we Office 365 setup bestand downloaden. Dit doen we door naar portal.drenthecollege.nl te gaan. Hier loggen we eerst in met je Drenthe College mail adres (voor studenten @student.drenthecollege.nl en voor medewerkers @drenthecollege.nl) en bijbehordende wachtwoord. Zodra je ingelogd bent klik je links bovenin op de 9 kleine tegeltjes en vervolgens op Office 365 ->.

Je wordt nu doorverwezen naar de download pagina. Klik hier op Office-apps installeren en daarna op Office 2016 om de download te beginnen.

Zodra het bestand gedownload is dubbelkik je op het bestand en installeer je hem volgens de standaard voorwaarden. Zodra het office pakket geïnstalleerd is moeten we hem nog activeren. Dit doen we door Word te openen. Zodra Word opgestart is ga je naar Bestand en daarna naar Account. Hieraan gekomen klik je op account toevoegen en log je in met je Drenthe College mailadres en wachtwoord. Je hebt nu Office 365 geïnstalleerd en geactiveerd.

Met eduroam krijgen leerlingen, studenten, onderzoekers en medewerkers gemakkelijk en veilig toegang tot het vaste en draadloze netwerk van de eigen onderwijs- of onderzoeksinstelling en dat van andere instellingen die eduroam aanbieden. In binnen- en buitenland.

Werking van eduroam
eduroam gebruikt wereldwijd aan elkaar gekoppelde authenticatieservers om gebruikers met hun eigen draadloze apparaat probleemloos aan te sluiten op het netwerk van de instelling waar ze te gast zijn. Een student zit bijvoorbeeld op de TU Delft maar volgt ook vakken bij de TU Eindhoven. Hij kan via eduroam bij beide instellingen zonder extra configuratie het vaste en draadloze netwerk gebruiken. Door de manier van authenticeren is dit zeer veilig.

Veilige verbinding
De basis van eduroam is een hiërarchie van gekoppelde authenticatieservers, waarover de gebruikersgegevens op een veilige manier tussen instellingen getransporteerd worden. De instelling van de gebruiker houdt deze gegevens bij en controleert deze. Ook als de gebruiker zich bij een gastinstelling bevindt.

Het Drenthe College heeft een aantal handleidingen gemaakt hoe je verbinding kunt maken met Eduroam. Deze handleidingen zijn hier te vinden. Klik op de gewenste apparaat waarmee je verbinding wilt maken en er verschijnt een pop-up.