Bel: 088 188 4400 (keuzeoptie 1) | Email: info@serviceatschool.nl

We zijn momenteel open.Opening Hours today: 08:00 - 16:00

Wat is een studenten laptop?

Wanneer je gaat studeren is je laptop je nieuwe beste vriend. Alle notities en schetsen voor tentamens en scripties staan op jouw laptop. Het is dus belangrijk dat je niet zomaar een laptop koopt, maar een laptop die echt bij je past. Hoe vind je die? Wij zetten de opties voor je op een rij.

Makkelijk mee te nemen
Wanneer je van collegezaal naar collegezaal gaat, heb je behoefte aan een laptop waar je je geen breuk aan tilt. Het is vervelend om iedere keer een onpraktisch grote laptop in een nog grotere tas te moeten stoppen, en die dan vervolgens de hele dag mee te moeten zeulen. Dus kies voor een draagbaar model. Je houd het comfortabel en praktisch wanneer je een laptop kiest die niet zwaarder is dan 2 kilo, of groter is dan 15 inch. Zeg maar zo zwaar als 2 pakken suiker en iets breder dan een A4tje.

Studeren zonder stopcontact
Je zult het net zien; zit je middenin een college, zie je ineens de melding verschijnen dat je laptop bijna leeg is. Lichte paniek slaat toe want waar ga je nu in deze zaal een stopcontact vinden? En dan heb je uiteindelijk een stopcontact gevonden, ben je net die dag je oplader vergeten. Balen! Voorkom dit en kies voor een laptop met een batterijduur van minimaal 8 uur. Dan kun je de hele dag voorruit en doen waar je wel mee bezig wilt zijn.

Een laptop voor elke studie
De ene laptop is de andere niet en er is legio aan keuze. De beste laptop is een laptop die bij je studie past.

Verslagen en aantekeningen maken
Volg je een studie waarmee je voornamelijk verslagen typt en aantekeningen maakt? Dan is een Intel i3 processor prima. Je kunt hiermee lichte taken uitvoeren zoals browsen, typen en presentaties maken. De laptop start op in 15 seconden en je hebt genoeg rekenkracht om te multitasken. Wil je kunnen schrijven op je laptop zoals je met een schrift ook doet? Kies een 2-in-1 laptop met touchscreen.

Fotobewerking en grafisch ontwerp
Volg je een grafische opleiding? Dan krijg je te maken met zwaardere programma’s zoals Photoshop en InDesign, waarbij je meer rekenkracht nodig hebt. Met een Intel Core i5 of een AMD Ryzen 5 processor open je moeiteloos deze programma’s naast je 20 tabs in Google Chrome en je favoriete Spotify playlist. Met een Full HD-beeldscherm zie je al je projecten in de beste kleurweergave en hoogste resolutie. Dat werkt fijner.

Videobewerking en 3D
Ga je voor het echt zware werk zoals videobewerking, CAD-toepassingen of 3D renderings? Dan kies je het best voor een laptop met een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor. Je laptop zal hiermee niet vertragen bij zware taken. Heeft ‘ie dan ook nog een dedicated videokaart? Helemaal mooi, want dan kun je in de avonduren ook nog lekker een potje gamen. Want studeren bestaat niet alleen uit schoolbanken en tentamen 😉

Kunnen wij je helpen?
Heb je nu een laptop op het oog, maar twijfel je? Helaas zijn wij nu nog niet aanwezig, pas vanaf maandag 3 september. Wil je nu al hulp hebben? Neem dan contact op met Campusshop.nl via 088-0450550 of service@campusshop.nl. Bekijk hun huidige aanbod via deze link: campusshop.nl